Ga naar inhoud

Tim Jenniskens toegetreden tot bestuur NL Sporter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van NL Sporter is hockeyer Tim Jenniskens op voordracht van het Bestuur benoemd tot bestuurslid van de belangenorganisatie voor topsporters. NL Sporter nam afscheid van penningmeester Marijn Angenent.

NL Sporter is verheugd met de komst van oud-international Tim Jenniskens. De speler van HC Bloemendaal won met de nationale ploeg in 2012 zilver op de Olympische Spelen in Londen. Met Bloemendaal werd hij tot 3 keer toe landskampioen en won hij 2 maal de EHL. Jenniskens zal binnen het bestuur van NL Sporter de functie van penningmeester op zich nemen.

Jenniskens (1986) heeft in 2012 aan de UvA zijn master Business Studies afgerond. In datzelfde jaar richtte hij samen met Rogier Hofman de stichting Sport Helpt op. ‘Sport Helpt’ organiseert droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis met een topsporter van zijn/haar favoriete sport.

Op dit moment helpen meer dan 250 Olympische topsporters mee met het verwezenlijken van droomontmoetingen en zijn zowel de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde alsmede NOC*NSF nauw betrokken bij de stichting.

Begin 2015 heeft Jenniskens het bedrijf Fanbased B.V. opgericht. ‘Fanbased’ verbindt de werelden van onder andere topsport en het bedrijfsleven op unieke wijze, door middel van de overdracht van kennis en vaardigheden, inspiratie en marketing.

Tim Jenniskens: “Het is een bijzondere eer om voor een bestuursfunctie bij NL Sporter gevraagd te worden. Gedurende mijn topsportcarrière heb ik me altijd ingezet om teamgenoten en andere topsporters te ondersteunen waar mogelijk. Uit deze passie om te helpen is ook de stichting Sport Helpt ontstaan. NL Sporter is een belangenvereniging voor topsporters waar ik mij met mijn kennis en ervaring uit de topsport graag voor wil inzetten.”