Ga naar inhoud

Loopbaan

Een soepele transitie naar jouw volgende carrière!

Elke dag beter worden. Sterker, sneller. Grenzen verleggen. Dromen verwezenlijken. Dat is topsport. Maar topsport is niet voor altijd. Na je topsportloopbaan begint je volgende carrière of ga je daarmee verder.

Op weg naar nieuwe dromen en doelen. Het is goed om daar al tijdens je sportcarrière over na te denken. Ook omdat het einde van je topsportloopbaan niet altijd te plannen is. Denk maar aan een blessure waardoor je noodgedwongen moet stoppen. Wacht dus niet met het voorbereiden op je volgende carrière.
NL Sporter heeft samen met NOC*NSF en aanjager Topjudoka Henk Grol stappen gezet waardoor uiteindelijk een goede regeling qua loopbaanbegeleiding centraal wordt geregeld via TeamNL@Work.

Kijk voor meer informatie op https://teamnlatwork.nocnsf.nl/


Servicepunt Topsporters: voor doelgerichte coaching bij werk, inkomen en uitkeringen
Ben je een aanstormend sporttalent, voormalig topsporter of trainer? En heb je vragen over uitkeringen, het volgen van een studie of over de combinatie van topsport en een baan? Dan ben je bij het Servicepunt Topsporters aan het juiste adres.

Het Servicepunt Topsporters is opgericht door NL Sporter, Nationale Sportbonden, VVCS, WOS en UWV en wordt ondersteund door NOC*NSF. Servicepunt Topsporters heeft als doel topsporters die klaar staan om een maatschappelijke carrière te starten, een helpende hand te bieden. Dat gebeurt door middel van een groot landelijk netwerk en verder kun je dankzij de aanwezige kennis over sociale zekerheid terecht met specifieke vragen over werk, inkomen en uitkeringen. Zeker als je Paralympiër bent bestaat er een kans dat je te maken krijgt met complexe vraagstukken over Wajong, WIA, WAO, Ziektewet, WW of een combinatie van deze regelingen.

Wat kan het Servicepunt Topsporters jou bieden?

• één centraal aanspreekpunt;
• individuele aandacht;
• ondersteuning en advies voor een 2de carrière;
• informatie over de sociale zekerheid;
• in kaart brengen van je competenties (zogeheten competentieanalyse);
• ondersteuning bij sollicitatieactiviteiten, zoals het maken van een cv;
• inzet van kennis en contacten in de sportsector;
• een landelijk netwerk via UWV;
• contacten met werkgevers en ondernemers met hart voor de sport;
• informatievoorziening over scholing, oriëntatiestages en werkervaringsplaatsen;
• informatie over werken en wonen in het buitenland;
• een netwerk en een samenwerking met private partijen voor bemiddeling naar werk.

Wil je in contact komen met het Servicepunt Topsporters, mail dan met Hetteke Frima van NL Sporter (hetteke@nlsporter.nl), of Martie van der Veer van het Servicepunt Topsporters (servicepunt.topsporters@uwv.nl   / martie.vanderveer@uwv.nl )

Telefoon Martie: 06 – 15 04 59 84

Ben je werkgever en nieuwsgierig wat het Servicepunt Topsporters voor jou kan betekenen? Informeer dan gerust voor nadere informatie. Op de website van het servicepunt topsporters is uiteraard ook alle informatie terug te vinden.