Ga naar inhoud

Loopbaan

VVCS en NL Sporter bieden opleidingsmogelijkheden voor topsporters op HBO- en MBO niveau. logo_vvcs

De vakbond voor professionele voetballers VVCS heeft speciaal voor voetballers die naast het opbouwen van een sportcarrière ook willen werken aan een toekomstige maatschappelijke carrière, de HBO-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap en verschillende HBO-cursussen ontwikkeld. http://www.vvcs.nl/index.php/academy-home

De VVCS heeft Hogeschool HBO Drechtsteden en XWebinar daarbij als partner gekozen. Deze organisaties hebben jarenlange ervaring met onderwijs waarbij je vanaf elke locatie via internet les krijgt van je docenten, waarbij je op afstand zelfstandig studeert, maar ook met collega studenten, en je samen werkt aan je studie. Het is juist de virtuele klas die het verschil maakt met andere traditionele opleidingen en dit is dan ook de grote meerwaarde voor de topsporter. Studie en je studietijd kunnen prima gekoppeld worden met het intensieve trainingsprogramma dat een topsporter doorloopt.

NL Sporter heeft met de VVCS afspraken kunnen maken over de toegankelijkheid van de opleidingen voor andere topsporters. Al ben je geen voetballer, maar bedrijf je sport op topniveau en ben je lid van NL Sporter, dan kan ook jij ook deelnemen aan de verschillende opleidingen. Hiermee is dus een extra mogelijkheid gecreëerd voor topsporters om een opleiding te volgen en topsport te bedrijven, zonder dat het één ten koste gaat van het ander!

De opleidingen die worden aangeboden bieden jou als sporter de bewegingsvrijheid die je nodig hebt. De HBO-studie en de HBO-cursussen kunnen zowel online worden gevolgd als op momenten dat het jou als sporter beter uitkomt. De online lessen volg je in virtuele klassen en onder begeleiding van een echte docent. Je staat er dus niet alleen voor, maar hebt aan de andere kant wel alle vrijheid die je als sporter ook nodig hebt.

Naar het idee van de VVCS is in deze opleidingen de ideale mix gevonden. Niet teveel verplichtingen, maar ook niet te vrijblijvend. Alle vrijheid om zelfstandig te leren, maar met een echte begeleider die je ook kan stimuleren. En dat alles op een vakgebied dat aansluit bij de belevingswereld van voetballers en andere topsporters.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie, neem dan contact op met NL Sporter en/of Danny Hesp van de VVCS.

 

Servicepunt Topsporters: voor doelgerichte coaching bij werk, inkomen en uitkeringen
Ben je een aanstormend sporttalent, voormalig topsporter of trainer? En heb je vragen over uitkeringen, het volgen van een studie of over de combinatie van topsport en een baan? Dan ben je bij het Servicepunt Topsporters aan het juiste adres.

Het Servicepunt Topsporters is opgericht door NL Sporter, Nationale Sportbonden, VVCS, WOS en UWV en wordt ondersteund door NOC*NSF. Servicepunt Topsporters heeft als doel topsporters die klaar staan om een maatschappelijke carrière te starten, een helpende hand te bieden. Dat gebeurt door middel van een groot landelijk netwerk en verder kun je dankzij de aanwezige kennis over sociale zekerheid terecht met specifieke vragen over werk, inkomen en uitkeringen. Zeker als je Paralympiër bent bestaat er een kans dat je te maken krijgt met complexe vraagstukken over Wajong, WIA, WAO, Ziektewet, WW of een combinatie van deze regelingen.

Wat kan het Servicepunt Topsporters jou bieden?

• één centraal aanspreekpunt;
• individuele aandacht;
• ondersteuning en advies voor een 2de carrière;
• informatie over de sociale zekerheid;
• in kaart brengen van je competenties (zogeheten competentieanalyse);
• ondersteuning bij sollicitatieactiviteiten, zoals het maken van een cv;
• inzet van kennis en contacten in de sportsector;
• een landelijk netwerk via UWV;
• contacten met werkgevers en ondernemers met hart voor de sport;
• informatievoorziening over scholing, oriëntatiestages en werkervaringsplaatsen;
• informatie over werken en wonen in het buitenland;
• een netwerk en een samenwerking met private partijen voor bemiddeling naar werk.

Wil je in contact komen met het Servicepunt Topsporters, mail dan met Hetteke Frima van NL Sporter (hetteke@nlsporter.nl), of Martie van der Veer van het Servicepunt Topsporters (servicepunt.topsporters@uwv.nl   / martie.vanderveer@uwv.nl )

Telefoon Martie: 06 – 15 04 59 84

Ben je werkgever en nieuwsgierig wat het Servicepunt Topsporters voor jou kan betekenen? Informeer dan gerust voor nadere informatie. Op de website van het servicepunt topsporters is uiteraard ook alle informatie terug te vinden.

Op zoek naar een baan?
Om op maatschappelijk vlak ondersteuning te bieden werkt NL Sporter ook samen met enkele partners. Eén van die partners is het Werving & Selectie bureau TopsportConnect dat op een innovatieve wijze bedrijfsleven en topsport samenbrengt.

TopsportConnect biedt op deze lokatie met regelmaat vacatures aan welke aansluiten bij actieve sporters die op zoek zijn naar een baan of plek om werkervaring op te doen. Kijk dus regelmatig om op de hoogte te blijven van interessante banen voor jou!

Klik hier voor meer informatie over de werkwijze en diensten van TopsportConnect.

 

Randstad is Partner in Sport van NOC*NSF
Ook gaat NL Sporter regelmatig samen met Ranstad de uitdaging aan om sporters te helpen het leven naast de sport invulling te geven. Inmiddels hebben we door deze samenwerking al meerdere sporters de helpende hand kunnen bieden.

Randstad is van mens en werk en wij ondersteunen mensen. Vooral mensen die het beste uit zichzelf willen halen. Op welk niveau, op welke manier en op welk moment dan ook. Topsporters zijn bij uitstek gepassioneerde mensen, die hun talent volledig benutten. Als Partner in Sport van NOC*NSF steunt Randstad sinds 1997 de topsport én breedtesport in Nederland.

randstad_partner_nocnsf_logo[1]In samenwerking met NOC*NSF biedt Randstad ook loopbaandiensten aan. Sporters met een A, B of HP-status komen hiervoor in aanmerking, maar ook talenten met een status Nationaal/ Internationaal en top- of talentcoaches. Randstad biedt 3 verschillende programma’s, te weten de Randstad Topsport Academie, carrièrecoaching en het transitietraject. Welk programma helpt jou op weg naar je maatschappelijke carrière? Kijk hier voor de topsportfaciliteiten die Randstad biedt.


Sport en werk gaan prima samen

Randstad bemiddelt (top-)sporters en coaches naar maatschappelijke banen en stages, zowel tijdens als na hun sportcarrière.

Randstad, de Stichting Sport & Zaken en NOC*NSF werken samen in het initiatief ‘Goud op de Werkvloer’. Met dit project ondersteunt Randstad de ambitie van NOC*NSF om in 2012 in ieder geval 100 flexibele werkplekken in Nederland te bieden aan topsporters. Topsporters zijn ‘Goud op de werkvloer’: competenties als discipline, doorzettingsvermogen, omgaan met tegenslag en resultaatgerichtheid maken (oud)sporters waardevolle collega’s en werknemers.

Vanuit onze rol als bemiddelaar tussen topsportvriendelijke werkgevers en sporters, merken wij dat er steeds meer werkgevers enthousiast raken over het in dienst nemen van topsporters. Hieronder vind je verschillende links naar topsportvriendelijke functies en een stageplaats die Randstad momenteel beschikbaar heeft.